ZPRÁVY Z KNIHOVNY

10.09.2019 00:35

ZPRÁVY Z KNIHOVNY

A máme po prázdninách. Také se vám zdá, že uběhly nějak moc rychle? Ale už je to tak. Děti usedly zpět do školních lavic a knihovna opět obnovila svůj normální provoz. Myslím tím to, že si můžete znovu přijít vybrat nějakou pěknou knihu či časopis nejen ve středu, ale opět i v pátek. Může to být třeba i některá z těch, které k nám doputovaly během prázdnin. A když to nestihnete ještě v září, tak se určitě zastavte v říjnu. Budeme na vás čekat. 

Na první týden v říjnu se těší mnoho knihoven. Je to totiž náš týden, kdy společně se svými čtenáři a příznivci slavíme Týden knihoven. Do této celorepublikové akce se zapojuje každoročně i videčsská knihovna. A čím? Tak třeba už tradiční amnestii pro nepořádné čtenáře (odpuštění sankčních poplatků za pozdní vrácení knih) a burzu vyřazených knih. Třeba se vám některá kniha bude některá hodit do vaší knihovničky. Knihy nebudou drahé. Jejich cena se bude pohybovat od 1 do 5 korun za kus. 

V Týdnu knihoven bude také už tradičně vyhlášena literární soutěž pro děti „ O poklad strýca Juráša“. Pro děti mateřské školy a školní družiny připravujeme ve středu 2. října 2019 „ Den čtení, hraní a povídání“. 

Ve čtvrtek 3. října 2019 se můžete těšit na už třetí setkání s rodinou Márových a jejich cestovatelskými zážitky. Tentokrát se s nimi vydáme na cestu po USA a navštívíme i Havajské ostrovy. 

Ve středu 9.října 2019 dopoledne pozveme do knihovny žáky základní školy na besedu se spisovatelem Petrem Stančíkem, který je také básník, esejista, dramatik a textař. Píše knihy pro děti i dospělé, a za některé získal i různá literárních ocenění. Tak například za knihu pro děti „H2O a poklad šíleného oka“ získal v roce 2018 Zlatou stuhu v soutěži Nejlepší knihy pro mládež . Petr Stančík je velmi dobrým vypravěčem a ve svých knihách pracuje s humorem i nadsázkou, projevuje se v nich i jeho láska k historii. Myslím si, že posluchači se určitě nebudou nudit.

*********************

Poznámka pod čarou: 

H2O v názvu knihy neznamená chemické označení vody, ale zkratka jmen hlavních dětských hrdinů - Hugo, Hubert a Ofélie.

 *************

Zpravodaj obce Vidče č.9/ 2019

 


 

 

 

—————

Zpět