ZÁŘÍOVÉ ZPRÁVY Z KNIHOVNY

11.09.2020 01:30

Máme tady září - měsíc, kdy se léto s námi pomalu loučí a nenápadně přichází podzim. Měsíc, kdy děti usedly zpět do školních lavic a knihovna opět obnovila svůj normální provoz. Myslím tím to, že čtenáři i ostatní příznivci si mohou zase přijít vybrat nějakou pěknou knihu či časopis nejen ve středu, ale i v pátek. Stále tu na vás čekají knihy, nové či starší, které stojí za přečtení. A je jen na vás kolika z nich dáte šanci, aby vás potěšily nebo poučily. 

A co máme dalšího pro vás připraveného vedle pěkného čtení? Tak třeba děti se mohou zapojit do soutěže, kterou si chceme připomenout 55. narozeniny Večerníčka. Děti si mohou nejen prověřit své znalosti večerníčkových pohádek, ale také zkusit nakreslit obrázek buď samotného Večerníčka, nebo některé oblíbené pohádkové postavičky. Soutěž potrvá do konce září.          

Samozřejmě zájemci i nadále se mohou zapojovat nebo pokračovat v lovení literárních perel v už tradiční soutěži Lovci perel.

Dále bych vás chtěla upozornit na několik akcí, které knihovna pro vás připravuje na měsíc říjen v rámci Týdne knihoven. Doufám, že všechno půjde tak jak má, že nám nějaký Covid 19 nezmaří naše plány, a že žádnou z akcí nebudeme muset odvolávat jako na jaře letošního roku.

Jedna z nich, která se měla konat v červnu na konci školního roku, bylo Pasování prvňáčků na čtenáře. Abychom děti o tuto slavnostní chvíli nepřipravili, rozhodli jsme se je pasovat teď na podzim, i když jsou z nich už druháci. Pro děti je tato akce velkou událostí, kdy musí prokázat své čtenářské dovednosti. Po složení čtenářského slibu získají nejen diplom a průkaz do knihovny, ale i malou odměnu a samozřejmě i knihu. Jak jinak, budeme přece v knihovně, a k ní knihy patří.

 Pro všechny ty, kdo mají rádi cestování a poznávaní cizích světů, připravujeme další setkání s manžely Alenou a Jiřím Márovými. Ve čtvrtek 8. října 2020 se společně s nimi vydáme na cesty, tentokrát po Japonsku. 

Božena Zajícová

Zpravodaj obce Vidče  - 9/ 2020

  

—————

Zpět