PO PRÁZDNINÁCH DO KNIHOVNY

30.09.2018 22:29

Prázdniny jsou za námi, děti zasedly opět do školních lavic a knihovna se vrátila k normální otevírací době. Znamená to, že můžete využívat služby knihovny nejen ve středu, ale i v pátek. Čekají na vás nejen knihy a časopisy ze stálého fondu, ale i 10 nových deskových her, které k nám doputovaly coby cirkulační soubor ze Střediskové knihovny v Rožnově pod Radhoštěm. Můžete si vypůjčit a vyzkoušet třeba hry Citadela, Carcassone, Duch, některou z karetních her nebo si pocvičit své logické myšlení ve hře Tučňáci či Kaleidoskop. Tyto hry ve Vidči pobudou jeden rok a budeme je půjčovat zájemcům stejně jako knihy na jeden měsíc.                                                                                                                                                                                        Po prázdninové přestávce se opět naplno rozjela soutěž Lovci perel. Děti se daly do lovu knižních perel a zároveň získávání kouzelných Moriónů, za které můžou nakupovat pouze v našem Perlovím krámku.                                                                   

V nadcházejícím měsíci říjnu se naše knihovna už tradičně připojí k ostatním knihovnám, abychom společně oslavili Týden knihoven (od 1. do 7. října 2018). Letošní 18. ročník Týdne knihoven se ponese v duchu poznávání a setkávání.                   

 A co připravujeme ve videčské knihovně? 

S dětmi se vydáme hledat mezi knížkami zatoulaného pejska.  Jestli bude plyšový nebo papírový, to zjistí děti samy.

Na středu 3. října 2018 odpoledne připravujeme setkání pro všechny, kteří si chtějí popovídat o svých oblíbených knížkách, ale nejen o nich. Můžeme si i zazpívat nebo zahrát na klavír, který od prázdnin našel místo v naší knihovně. Knihy, čaj a dobrá nálada na vás budou čekat od 15:00 hodin.                                                                     

Pro zájemce máme připraven Bazar knih, které jsme vyřadili z fondu knihovny při prázdni-nové aktualizaci. Můžete zde nakoupit knihy za symbolické ceny (od 2,- do 10,- Kč).                                                                                                              

Pro čtenáře, kteří už dlouho nenavštívili knihovnu a nevrátili vypůjčené knihy, vyhlašujeme amnestii na sankční poplatky. Přijďte, pokuty se bát nemusíte.                                                                                                                                   

Poslední pozvánku na společné setkání máme pro vás připravenou na středu 31. října 2018. Můžete se těšit na setkání s manžely Márovými, kteří  přijedou za námi do Vidče podělit se o své cestovatelské zážitky tentokrát z Vietnamu.

Božena Zajícová

 

Videčský zpravodaj, 9/2018

—————

Zpět


Fotogalerie: PO PRÁZDNINÁCH DO KNIHOVNY

Tato fotogalerie je prázdná.