Ocenění mladých literátů - vyhlášení vítězů soutěže O poklad strýca Juráša

02.02.2017 23:59

V pondělí 30. ledna 2017 Městská knihovna Rožnov pod Radhoštěm vyhlásila výsledky městského kola literární soutěže O poklad strýca Juráša. Letošní ročník měl podtitul „Rožnove, Rožnove, mnoho roků máš“ a vztahoval se k 750 leté historii, kterou si město v roce 2017 připomíná. Okruhy témat byly tři: Kterak se v Rožnově léčilo tělo i duše; Hurá, přijedou k nám Pražáci a Nové valašské báje a pověsti.                                                                           Celkem se sešlo přes sto prací od soutěžících ve věku osm až osmnáct let z jedenácti základních a středních škol Rožnovska.Porota ve složení Richard Sobotka (spisovatel), Ilona Kroupová (knihovnice Měk) a Olga Švecová (učitelka ČJ) měla nejsložitější rozhodování ve II. věkové kategorii (4. - 5. třída), kde se v próze sešlo třicet jedna prací.                                         I v tak velké konkurenci se práce dětí ze ZŠ Vidče nestratily a mohé z nich i zabodovaly. Barbora Juříčková, Elen Bukovjanová, Martina Hajná a Veronika Zetochová získaly za své povídky 3.místo (II. a III. věková kategorie). V poezii pak zabodovali Filip Dobeš, Nikol Farmačková, Renata Jaskulová a Barbora Kovářová.      

Městská knihovna Rožnov pod Radhoštěm vydala z oceněných prací za finanční podpory města sborník s ilustracemi Ludmily Vaškové.                                  

 

JurášAlmanach oceněných prací literární soutěže O poklad strýca Juráša Rožnove, Rožnove, mnoho roků máš                                          [ 3.45 MB, PDF ]

Vítězové ze ZŠ Vidče 
 
další fotografie z akce najdete ve fotogalerii.

—————

Zpět