LITERÁRNÍ SOUTĚŽ "O POKLAD STRÝCA JURÁŠA"

13.10.2015 20:18

Již řadu let počátkem října se Místní knihovna ve Vidči v průběhu Týdne knihoven připojuje k Městské knihovně v Rožnově pod Radhoštěm, která ve spolupráci s Masarykovou věřejnou knihovnou ve Vsetíně vyhlašuje už tradiční literární soutěž pro děti " O poklad strýca Juráša".

Pro ty, kteří něvědí o co se jedná, jedno malé jedno malé shrnutí. Před více než deseti lety se v hlavách knihovníků zrodil nápad (nikterak originální, avšak účinný), uspořádat ve spolupráci se základními školami  literární soutěž pro žáky základních škol, kde by žáci mohli uplatnit své literární ambice, popřípadě se minimálně literárně projevit.,

V průběhu let se k tradičním žánrům próza a poezie přidal také komiks a v tomto trojlístku kategorií se soutěží také v letošním roce. Pro letošní ročník s odkazem na výročí 700 let od narození Karla IV. je tématem nového ročníku literární soutěže heslo: 

JAK JE TO S KRÁLEM

Okruhy možných námětů jsou následující

·         Já a Karel IV.  (Mé setkání s Karlem IV. , Karel IV. cestuje v čase, neznámá dobrodružství Karla IV)

·         Moje království  (Bylo jednou jedno království, Místo, kde je moje království, Pohádka z mého království,         Království snů)

·         Což takhle být králem/královnou (.. král zvířat, král džungle, král rocku, král popu, král valčíků, král čtenářů, král komiků, královna plesu, královna víl, královna pohádkové říše, královna kouzel, král pirátů, šachový král..)

·         Jak (ne)lehce se žije králům

Soutěž je určena dětem  od 6 do 15 let  Uzávěrka je stanovena na 30. listopadu 2015.

Vše ostatní informace o soutěži najdete :Soutěže

—————

Zpět