INFORMACE Z KNIHOVNY - únor 2018

19.02.2018 22:48

INFORMACE Z KNIHOVNY 

V pondělí 29. ledna 2018 proběhlo v Městské knihovně Rožnov pod Radhoštěm vyhlášení výsledků  literární soutěže „ O poklad strýca Juráša“, která má už stálé místo v programechknihoven.                                                   

Rožnovského oblastního kola se zúčastnilo 169 žáků ze sedmi základních škol. Podobně jako v loňském ročníku, i letos se kromě  Rožnova p.R. zapojily školy z okolních obcí – Vidče, Prostřední Bečva nebo Vigantice. Malí spisovatelé zpracovávali trošku tajemně znějící téma „Já jsem tvůj člověk“. Zamýšleli se nad svým vztahem k příslušníkům živočišné říše, sepisovali své zážitky se zvířátky nebo vymýšleli pohádky. Mohli si vybrat, jestli napíšou text, báseň nebo vytvoří komiks.
Slavnostní vyhlášení výsledků rožnovského kola a oceňování vítězů probíhalo za přítomnosti místostarostky města Kristýny Kosové a ředitele knihovny Pavla Zajíce. Práce, které se umístily na 1. – 3. místě v každé kategorii (dle věku a formy), postoupily do okresního kola, které proběhne opět v rožnovské knihovně ve středu 21. března 2018. Vítězové , kteří uspějí v okresním kole,pak postoupí do celorepublikového kola soutěže „Kde končí svět“.     Mezi těmi, kteří zabodovali v rožnovském kole, nechyběli  ani žáci ze ZŠ Vidče.  Do okresního kola postoupily se svou básničkou Renata Jaskulová a Barbora Kovářová, se svou povídkou Katka Fryšarová a Julinka Cábová , která zvítězila svým komiksem.

První únorové středeční dopoledne knihovna ožila maskami a loutkami. Děti z  mateřské školy si zde uspořádaly maškarní bál - byla tu princezna i drak, kočička i pejsek, nechyběla Červená Karkulka, víla, loupežník i Spiderman. A na to vše hemžení  dohlížela Sněhurka. O dobrou náladu se dětí i dospělých se také postaralo "Kofikolo" z Příbora, které za dětmi přijelo nejen s loutkovou pohádkou a písničkami, ale také s příjemným překvapením v podobě štraber-ských uší" a přímo na místě v pohádkové kuchyni vyrobenými ovocnými nápoji. To vám bylo pochutnání.

Na závěr vás chci upozornit na některé akce, které naše knihovna připravuje na březen, měsíc už tradičně věnovaný knihám a čtenářům.  Děti se opět vydají na plavbu za perlami v celorepublikové čtenářské soutěžil         Lovci perel. Plavba bude ukončena vylovením poslední perly koncem listopadu 2017 a ti nejlepší lovci budou odměněni. Společně s Kulturní komisi RO připravujeme na středu 28.bžezna 2018 setkání a rodinou Márových, která se svým handicapovaným synem Jirkou pocestovala snad celý svět. Těšte se na povídání, fotografie i videa.

*************************************************

Oznamujeme, že vstupenky na divadelní představení divadla CHAOS si můžete zakoupit v knihovně každou středu a pátek od 10:00  do 17:00 hodin (provozní doba knihovny).                                                                            

Předprodej vstupenek začíná 7.března 2018.

Božena Zajícová

 

Videčský zpravodaj 2/ 2018

 

 

—————

Zpět


Fotogalerie: INFORMACE Z KNIHOVNY - únor 2018

Tato fotogalerie je prázdná.