DRUŽINA V KNIHOVNĚ

16.01.2020 23:32
10 fotekUpdated před 23 hodinami

Ve středu 15.ledna odpoledne knihovna ožila opět dětmi ze školní­ družiny. Byla to jejich první návštěva v novém roce 2020.Byli to právě on,i prváci a čtvrťáci, kdo kreslil vánoční a novororoční přání pro knihovnu, a tak se přišli podívat na to, jak pěkně knihovnu zdobí.

Naše setkání začalo povídáním o Vánocích. Děti se pochlubily dárky, které našly pod stromečkem, a které jim udělaly radost. Některé si ale posteskly, že tam nenašly to, co si přály, jako například bagr nebo náklaďák na dřevo. Padla i otázka, zda mezi těmi všemi dárky děti našly i nějakou pěknou knížku. A opravdu , Ježíšek na knížky nezapomněl. Knížka čekala snad pod každým stromečkem.

Pak jsme se pustili do tvoření. V neděli 19. ledna  se totiž ve Vidči koná Dětský karneval, kam se většina dětí chystá. Někdo už má masku připravenou, někdo ještě váhá. A tak jsme si s dětmi zkusili udělat klaunskou čepičku s bambulkou z papíru. Někomu se čepička podařila, někdo si ji udělal v knihovně, a někdo si ji chtěl dodělat doma s maminkou.

Některým dětem se ale do výroby čepiček nechtělo, a tak si raději hrály hry, které má knihovna ve svém fondu. Třeba hra Tučňáci nebo Svět v kostce. Ale byli i tací, kteří dali přednost prohlížení a četbě knížek a časopisů, nebo dokonce si napsali domácí úkol. Každý podle své chuti. 

 

—————

Zpět


Fotogalerie: DRUŽINA V KNIHOVNĚ

Tato fotogalerie je prázdná.